Om oss 

Tingshuset

 

Vi finns i före detta Tingshusets lokaler i Arvika. Idag används hela huset som bas för gymnasiets verksamhet. Huset innehar både undervisningrum och elevhem. De fina lokalerna ligger centralt vid Stadsparken. Gymnasiet använder även andra lokaler i Arvika, bl.a. för dansundervisning, repetitioner och dylikt. Vi har även ett samarbete med Musikhögskolan Ingesund - Karlstads Universitet.

Utvecklas i harmoni

 

Vi är en liten skola med ca 60 elever. 

Vi vill skapa ett arbetssätt för att ge utrymme åt kreativitet, ökad initiativkraft samt självständigt arbete. Förmågan att kunna skapa, driva och förverkliga projekt och idéer.

Med vår utbildning vill vi erbjuda en utbildning där elevernas förutsättningar och behov ska stå i centrum. Det viktigaste är att du som elev kan känna att du påverkar din utbildning och har möjlighet att aktivt delta i planering och genomförande av dina egna idéer.

Idéburen skola

 

Vi är medlemmar i föreningen Idéburen skola. En förening för skolor med en sak gemensamt; vi är inte vinstutdelande. Vi anser istället att utbildning ska bedrivas med glädjen att se människor utvecklas som främsta drivkraft. Hos oss går de pengar som följer en elev i form av skolpeng oavkortat till att förbättra skolan och undervisningen. Därför drivs vår skola av en ideell förening. 
Läs mer på Idéburen skolas hemsida>>

 Lars-Inge & Ulrika  
Grundare & initivatagare till skolan

Lars-Inge Bjärlestam - Rektor

Ulrika Hebbe - Konstnärlig ledare

DUO SENTIRE

Ulrika Hebbe (piano) och Lars-Inge Bjärlestam (cello) har en mycket lång musikalisk erfarenhet och har både som solister och som duo turnerat inte bara i Sverige utan även i 22 länder. Duon har medverkat i åtskilliga teve- och skivproduktioner. Som Duo Sentire har de uppmärksammats för sitt samspel, spelglädje och förmågan att sudda ut musikaliska gränser. År 2004 startade de Estetiska skolans högstadium och år 2007 Estetiska skolans gymnasium Stage & Perform.

http://www.sentire.se/

DOKUMENT

Vi vill gärna höra ifrån dig!

Postadress och expedition: Östra Esplanaden 16 | 67132 Arvika

info@estetiskaskolan.se | Tel: 0570-80706

Besöksadress: Parkgatan 7

Klart! Meddelandet mottaget. Tänk på att bevaka din mailadress för att se vårt svar.